Google March 2019 Core Update

Perun

SEO starešina
Pridružen
26. okt 2018
Prispevki
63
Všečki
48
#1
Ne vem koliko spremljate dogajanje na področju iskalnih algoritmov, toda pred nekaj dnevi (12. marca) je prišel ven nov Guglov update poimenovan"Google March 2019 Core Update". Updatei so drugače redni, veliki pa so precej redkejši, ta je na nivoju updateta 1. avgusta 2018, ki je extremno dvignil pomen hitrosti mobilnih strani in strukture strani...

Za ta zadnji update nekih dokoncnih podatkov še ni, se pa že kažejo prvi vzorci. Predvsem je kot "nov" faktor zacela nastopati starost članka/objave. Tega ne brati tako, da ima zdaj prednost novejši post, ampak imajo prednost posti, ki so podobne starosti kot prevladujoc pomen queryja - tako imajo za določene referenčne in informacijske teme konstatno prednost stare strani pred novimi. Če poenostavimo - vzdržujte vsebino na dolgi rok :)

Velike spremembe so tudi na long tailih - nekako so izgubile prednost strani, ki so rangirale za glavni KW in posledično pobrale še vse longtail KW. Zdaj longtaili nastopajo bistveno bolj samostojno in se odpira dodatna moznost za lazji vstop novih igralcev.

Na lastnih straneh opazam v veliki meri napredek pozicij, pri strankah pa je malo mešano. V glavnem so jo slabse odnesli predvsem tisti, ki že do sedaj niso dovolj postorili pri ureditvi strukture strani (pravilne kategorizacije, interni linki, schema.org, ...).
 
Nazadnje urejeno:
Pridružen
26. okt 2018
Prispevki
6
Všečki
1
#2
Zdravo, naj napišem še moj "vtis". Eno starejšo stran mi je vrglo gor, na peto mesto, na prvo stran (z backlinki za njo sem nehal že pred kakim letom), na ostalih nisem doživel nobenih "drastičnih" sprememb. Koliko jaz berem tuje strani in mnenja, se je precej pisalo, da gre za "popravke" lanskega medic update-a, pa tudi to ne izkušam na moji "zdravstveni strani". Ker sem popravek po medic-u, doživel z njo, okrog decembra. Tako, da ne vem nič.
Hvala pa možakarju, ki me je že pred časom povabil na vaš forum. Sem vas ves čas opazoval, samo nisem imel kaj za dodati, ker so zame bile teme preveč tehnične. O tej vsaj imam neko mnenje :)
 

zeko

.si&.it collector
Pridružen
22. okt 2018
Prispevki
107
Všečki
40
#3
Pri meni povsod ostaja situacija nespremenjena oz rastejo pozicije. SI pa povsod pomagam s kvalitetnimi PBNji.
 

Perun

SEO starešina
Pridružen
26. okt 2018
Prispevki
63
Všečki
48
#4
Pri meni se kaze plus predvsem na starih straneh, ki že dolgo niso bile spremenjene ... moram reči, da me kar krepko preseneča ta rezultat ...
 
Pridružen
26. okt 2018
Prispevki
6
Všečki
1
#5
Točno to... Meni je vrglo gor eno stran, na katero sem že skoraj malo pozabil.
 

Zadnja Tema

Na vrhu