Wordpress 5.0 in priprave nanj

Pridružen
27. okt 2018
Prispevki
19
Všečki
4
#1
Živjo!

Kot vam je najbrž znano je planirano, da 19. 11. 2018 izide Wordpress 5.0, ki bo imel Gutenberg Editor.

Kako se kaj pripravljate na to? Ali priporočate, da se še pred posodobitvijo na 5.0 namesti plugin Classic Editor Wordpress Plugin ali pa Disable Gutenberg Wordpress Plugin?

Je že kdo testiral WP 5.0 Beta? Izkušnje? Hvala.

LP
 
Pridružen
24. okt 2018
Prispevki
97
Všečki
70
#2
Iskreno.. počaki s tem. .počakaj da po releasu dajo ene par critical fixov ven..

Tile wordpressovci majo zgodovino "security and maintenance" fixov.. v roku 30 dni.. od releasa.

Moji programerji mi vedno, ko jim hočem uturit nekaj na wordpressu...
mečejo naprej "wordpress is cancer" funny guys.
 
Nazadnje urejeno:

Perun

SEO starešina
Pridružen
26. okt 2018
Prispevki
63
Všečki
48
#3
Pri meni fantje pridno montirajo classic editor plugin :)

No po moje je pomembnejsa novica da je koncno prisla uradna verzija AMP plugina AMP ---> https://wordpress.org/plugins/amp/ - to je z mojega stalisca pomembnejse kot komplikacije z editorjem :)
 
Pridružen
27. okt 2018
Prispevki
19
Všečki
4
#4
Jaz sem tudi povsod nainštaliral Classic Editor Plugin. :) Upgrade na 5.0.1 pa je šel brez problema.

Hvala za info glede AMP plugina.
 
Pridružen
27. okt 2018
Prispevki
19
Všečki
4
#5
Ali že kdo od vas dela z Guttenbergom? Jaz sem probal na eni novi strani, ki jo postavljam, a sistem tako čuden in zamuden, da sem obupal in šel nazaj na vtičnik Classic Editor. O Guttenbergu in page blockih na Wordpressu ne preberem nič spodbudnega oz. pozitivnega, večinoma so pritožbe. Dejstvo je, da je (za moje pojme) ta Guttenberg (kljub uradni realizaciji) še v alfa fazi in rabi še kar nekaj časa, da bo res uporaben.
 

Perun

SEO starešina
Pridružen
26. okt 2018
Prispevki
63
Všečki
48
#6
Glede Guttenberga je veliko prevec pripomb. Je neka manjsa izguba casa, vendar za nekoga, ki postov ne stanca tako kot mi, po moje povsem nebistvena. Je pa sprgeldena bistvena lastnost - clanek z guttenbergom je razdeljen na bloke, kar pomeni ogromno moznosti za vnos structured data, kar je/bo glavna stvar pri komuniciranju z Guglom v prihodnje (in je ze, da ne bo pomote!)

Morebiti niti ne razumete o cem govorim - lahko si pogledata zadnji dodatek v yoastu, ki omogoca tocno to - struktirane podatke nad posameznim gutenbergovim blokom - Yoast SEO 8.2: Automatically add structured data with Gutenberg content blocks • Yoast ---> https://yoast.com/yoast-seo-8-2/

Dobro preberite, tole so pomembne stvari, ce se okvarjate z organskim trafficom - ne samo SEO, saj strukturirani podatki v marsikaterem primeru "preskocijo" SEO rezultate ...
 

Zadnja Tema

Na vrhu